szörftábor,szörf oktatás

Szörfoktatás

Szörfoktatás
5 (100%) 2 votes

Szörfoktatás elméleti gyűjtemény.

A szörfoktatás alapjainak ismertetése

Szörfoktatás részletes iránymutató hamarosan a főbb témakörökön sorba haladva : a szörf deszka és a szörf vitorla funkcionális ismertetése,a szélirányok és menetirányok ismertetése,a vészhelyzetek és megelőzésük,az önmentés,a haladási irányok,a helyes testtartás,az irányváltoztatások és fordulók technikája, a siklás,a trapéz – és papucshasználat.

Az MWA fontosnak tartja, hogy a szörfoktatás egy egységes standard alapján történjen,ezért ennek kidolgozásán dolgozik.

Nézzük  át  a leggyakoribb tévhiteket a szörfoktatással kapcsolatban :

  • A jó szörfös jól oktat szörföt. Hamis. Nincs jelentős összefüggés a szörf tudásszint és a szörfoktatás minősége között. Miért van ez így ? Ez minden más sportra is igaz így itt is érvényes,hogy aki magas szinten űzi az adott sportágat az hajlamos az alapokat természetesen értedődőnek venni. Egy kezdő szörfös oktatásánál az alapok részletes magyarázata szükséges. Ez egy szörf tudásszinttől független dolog, külön meg kell tanulni az alapok megtanítását és szemléletes átadását.
  • Ha nincs szél kezdőknek az is jó lesz….Nem lesz jó. El kell fogadni,hogy a szörf egy olyan sport, amikor nekünk kell alkalmazkodni az időjárási körülményekhez és az előrejelzések szerint ütemezni az órákat.Szélcsendben nehezebb szörfözni mint kis szélben és még az értelme is csekély…

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien