szörftábor,szörf oktatás

Kitesurf vagy Windsurf/szörf ?

Rate this post

Egy általános és kissé buta kérdés ,hogy melyik sport a jobb? Itt két teljesenen különböző sportról van szó, az egyetlen hasonlóság az,hogy mindkettőt a vizen űzik.így összehasonlításuknak annyi értelme van,mintha a vízilabdát a vitorlázással mérnénk össze.
A kitesurf tanulást nem segíti a szörfös múlt és ez fordítva is igaz.Még ma is létezik egyfajta rivalizálás a szörfösök és kitesurfösök között,ami szintén értelmetlen.Főként a régi szörfösökben maradt meg az a tévhit,hogy a szörf jobb mint a kite.Úgy mondanak véleményt egy másik sportágról,hogy nem ismerik. Vagy lusták voltak megtanulni,vagy rögtön elzárkóztak tőle régi pletykákra alapozva.
És akkor mi a valóság?
MA már egyre elterjedtebb főként külföldön ,hogy kisebb szélben a szörfösök is inkább kiteoznak,nagy szélben pedig szörföznek.
Ennek egyszerű az oka : Kis szélben szörfözni csak nagy vitorlával és nagy deszkával lehet,ami valljuk be unalmas. Ugyanilyen körülmények között viszont a kiteozás már kihívást jelenthet és ha nem is olyan érdekes mint nagy szélben, mégis érdekesebb mint a kisszeles szörfözés.
A Magyar Windsurf és Kitesurf Akadémia feloldja ezt az ellentétet és tévhitet és amellett teszi le voksát,hogy két kiemelkedően érdekes és nagy kihívást jelentő sportról van szó, bármelyiket a másik elé rangsorolni értelmetlen.

Sokan azt vallják,hogy nagy szélben mégis csak a windsurf az igazi, most nézzünk meg egy ezzel ellenkező véleményt : az önbizalomhiányban nem szenvedő fiatalember a legnagyobb szélben a kitesurfözést tartja érdekesebbnek mégpedig elsősorban azért, mert olyan szabadsgágérzetet ad amit a szörf nem tud : nézzük a véleményét :

szörf kitesurf

szörf kitesurf

És most jöjjön  a másik oldal : Kis szélben kitesurf és nagy szélben windsurf :

windsurf

windsurf

Ebből a sok véleményből is látszik,hogy a vitának nincs értelme. Viszont aki nem tudja egy alapszinten űzni mindkét sportot és mégis véleményt mond róluk……hát……egy olyan dologról véleményt mondani amiről szinte nem tudunk semmit ? … érdekes.

szörf

szörf

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien