szörftábor,szörf oktatás

Az MWA.hu 2017-ben is a windsurf sport 1. számú szponzora

Az MWA.hu 2017-ben is a windsurf sport 1. számú szponzora
5 (100%) 6 votes

Mivel a Magyar Windsurf Akadémia elsődleges szempontja nem a profitszerzés hanem a windsurf sportág minél szélesebb rétegekkel való megismertetése,ezért 2017-ben is azokat a szörfiskolákat és szörftáborokat támogatja amelyek képesek eleget tenni az alábbi követelményeknek :

  1. A windsurf tanulásra megfelelő helyszín,ami part felé fújó szélirányt és sekély vizet jelent röviden.Ez konkrétan a Balaton déli oldala és a Velencei tó déli oldala.
  2. A sportágba bevezető barátságos árak kialakítása,amelyek mindenki számára elérhetőek.

Mivel nincs olyan szervezet hazánkban amely a windsurf sport szélesebb körökkel való megismertetését szorgalmazná,ezért az MWA próbálja ezt az űrt betölteni.A jövőben egy olyan szervezet létrehozását is tervezi amely valóban a sport érdekeit képviseli és alkalmas a windsurf sportág népszerűsítésére.Az irányelvek egyértelműek : kedvező árak optimális tanulási helyszínnel párosítva.

Természetesen lehet vásárolni félmillió forintos windsurf deszkákat is,ez az irányvonal nem az MWA üzenete.A sport maga a lényeg és a szabadidő hasznos és kellemes eltöltése,ez mérsékelt költségekkel is megvalósítható : / a régi Naish wave/freeride deszkákkal mennyivel izgalmasabb  volt a szörfözés mint a mai “tepsi” méregdrága és szuperkényelmes deszkákkal…talán a dizájn és a reklám még nem volt  annyira jó de cserébe a szörfözés valódi élmény volt, egy adrenalin bomba : nem egy közel 1méter széles tepsin álldogálltunk beakasztva,hanem valódi windsurfözésről volt szó : keskeny és reaktív gyors deszkák ,hullámok,szél : mindaz ami a windsurf sport valódi élményét nyújtja./ A kezdeti lépések megtételéhez természetesen teljesen másfajta felszerelsére lesz szükségünk de ez sem szükségképpen drága : A tanuló szörfdeszkáknak nagyjából 2 feltételnek kell megfeleljenek :

  1. térfogatuk 200 liter körüli legyen
  2. legyeb svertjük.

A márka és  a dizájn abszolút lényegtelen,csak ez a két paraméter számít.(természetesen a márkaképviselők véleménye más,de ők a saját profitjukat képviselik elsődlegesen,maga a sport másodlagos.)

A tanuló szörf vitorlák is bármely márkából választhatók,ami a lényeg :

  1. Méretük a tanuló testsúlyának és tudásszintjének valamint a szélerősségnek megfelelő legyen (3.0-5.0nm,de ez több összetevő függvénye)
  2. A rigg maga is könnyített legyen : vékony árbóc(skinny) és könnyű bumm,valamint tanuló vitorla ami mégjobb ha nem monofilm hanem vászon : jobban is húz és kevésbé kiszakítható.

Mindezeket követve a windsurf tanulás megvalósítható akár egyénileg is,ez nem egy veszélyes sportág enyhébb szélben és sekély vízben és természetesen part felé fújó szélben.

Oktatással a folyamat gyorsabb, a kezdeti tipikus hibákon átlépni  könnyebb oktatóval,de sok nagyon jó szörfös egyénileg tanult meg szörfözni,így bármelyik utat is választjuk a hangsúly inkább a kitartáson van.

Így akár egyénileg akár oktatóval kezdjük el a sportágat, a MAgyar Windsurf Akadémia a kezdő lépések megtételéhez és az azt követő lépésekhez is segítseg nyújt a megfelelő szörfiskolákban.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien